کشور اسلواکی در اروپای مرکزی و در همسایگی لهستان از سمت شمال، اوکراین از شرق، مجارستان از جنوب و جمهوری چک و اتریش از غرب قرار گرفته است. این کشور استقلال خود از چکسلواکی را در تاریخ ۱۹۹۳ بدست آورد، در سال ۲۰۰۴ به اتحادیه اروپا و در سال ۲۰۰۹ به منطقه یورو پیوست. پایتخت این کشور جوان، براتیسلاوا است و جمعیت پنج میلیون نفری آن به زبان اسلوواک صحبت میکنند و اسلواکی تبار، مجاری تبار یا از مردمان روما (کولیان) هستند. هرچند که بیشتر مردم این کشور مسیحی هستند و کاتولیک اما جمعیت قابل قبولی نیز پیرو سایر ادیان و یا بیدین هستند و قانون اساسی این کشور، آزادی ادیان را در این کشور تضمین میکند. اسلواکی، علاوه بر فرهنگ و معماری، طبیعت بینظیری نیز دارد، نیمه کوهستانی و پر از زیبایی است.
بنیانگذاران این کشور مردمان قوم اسلاو بودند که در سدههای پنجم و ششم میلادی به منطقه اسلواکی وارد شدند. اگر بخواهیم تاریخ اسلواکی را به اختصار بگوییم به اینصورت است که این منطقه در ابتدا جزو امپراتوری سامو بوده است، بعدها جزوی از کشور اتریش – مجارستان (در بخش مجاری آن) و برای مدتی هم بخشی از چکسلواکی. البته جمهوری اسلواکی در دورهای از قرن نوزدهم در ظاهر کشوری مستقل بود و در عمل جزوی از مناطق اقماری آلمان نازی. درنهایت اما در سال ۱۹۹۳ اسلواکی به استقلال رسید.
لینکهای مفید برای سفر به اسلواکی
آب و هوای اسلواکی را میتوان به عنوان آب و هوای اروپایی با تابستانهای گرم و خشک و زمستانهای نسبتا سرد توصیف کرد. در سفر به اسلواکی میبینید که بهار، تابستان، پاییز و زمستان، چهار فصل سال است که طبق آب و هوای اسلواکی، هر کدام سه ماه طول میکشد. هوای خشک آسیایی باعث خشکی هوا، خشکی تابستان گرم و یا زمستان بسیار سرد و یخ زده در اسلواکی میشود. دماهای روزهای تابستانی به ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتیگراد، اما گاهی اوقات بسیار بالاتر، تا ۳۰ درجه سانتیگراد یا بیشتر میرسد. نوامبر هنوز بارانی است و درجه حرارت بسیار کم است. اولین برف در وسط این ماه، ریزش میکند. صبحها یخ زده و روزها معمولا مرطوب و سرد است. دسامبر ماه سرد و مرطوب با احتمال زیاد برف و باران است. متوسط میانگین دمای سالانه در براتیسلاوا به اینصورت است. جولای گرمترین ماه در براتیسلاوا با دمای متوسط ۲۱ درجه سانتیگراد و سردترین ماه ژانویه در دمای ۱- درجه سانتیگراد است و طولانیترین روز آفتابی در ۷ ژوئیه است. ژوئن، مرطوبترین ماه با متوسط ۷۰ میلیمتر باران است. پایان ماه مارس، آوریل، می، سپتامبر و اکتبر، درجه حرارت معتدل است. در سفر به براتیسلاوا این ماهها پیشنهاد میشود.
براتیسلاوا بزرگترین شهر و پایتخت اسلواکی با حدود ۴۶۰ هزار نفر جمعیت است. این شهر که در جنوب غربی اسلواکی قرار گرفته است، زیبایی و رونق خود را مدیون دو کرانه رود دانوب و موراوا است. نکته جالب دیگری که درباره این شهر وجود دارد این است که براتیسلاوا با دو کشور مجارستان و اتریش مرز مشترک دارد. براتیسلاوا ترکیبی جذاب و در عین حال غمانگیز و وحشی از مدرنیته و سنت است، شهری کلاسیک و در عین حال معاصر. براتیسلاوا در بین مسافران به جشنوارههای جذاب و خیابانهای همیشه بیدارش مشهور است. قلعه براتیسلاوا، قلعه دوین و نوی مست نیز از شناختهشدهترین جاذبههای گردشگری این شهر هستند. هرچند براتیسلاوا با قرار گرفتن در کنار رودخانه و جنگل، دیگر نیازی به تبلیغ برای ترغیب افراد به سفر ندارد.
شهر برفی لیپتوسکی میکولاش با داشتن بزرگترین پیست اسکی اسلواکی به نام جاسنا و کوههایی پوشیده از برف، انتخاب اول مسافران علاقهمند به هیجان است. هتلها، رستورانها و حتی کلبههای چوبی این منطقه بینهایت جذاب هستند، طبیعت زیبا در کنار آرامش و رفاه، ترکیبی بینظیر را برای داشتن تعطیلاتی رویایی فراهم کرده. البته این شهر دارای جاذبههای گردشگری مانند غار، چشمه آب گرم، اماکن تاریخی، کلیسایی چوبی و موزهای محلی نیز است. پارک آبی تاترالاندیا که بزرگترین پارک آبی در اروپایی مرکزی هست نیز در این شهر قرار دارد و در فصل گرما، جای هیجان از دست رفته اسکی را برای مسافران جبران میکند.
کوشیتسه شهر زنده و تاریخی اسلواکی، در سال ۲۰۱۳ لقب پایتخت فرهنگی اروپا را از آن خود کرد. کوشیتسه با خیابانهای سنگ فرش شدهاش، بناهای تاریخی قرون وسطایی و کلیسایی با معماری گوتیک که با مدرنیته محاصره شده و شبهایی زنده و پر جنب و جوش خود، توانسته توریستهای زیادی را جذب کند. کلیسای جامع سنت الیزابت و گالری اسلواک شرقی نیز از جمله جاذبههای گردشگری این شهر هستند.
شهر ژیلینا را همه به میدان اصلی شهر، با کلیسای دیدنی آن که در پس زمینهاش رشته کوههای مالا فاترا قرار دارد، میشناسند و البته تاریخ، فرهنگ و هنر مردمان آن. موزه هنر ژیلینا که آثار کلاسیک و معاصر هنرمندان اسلواکی را در خود جای داده، یکی از مشهورترین جاذبههای گردشگری شهر است. به جز اماکن تاریخی و مراکز فرهنگی اما ژیلینا، طبیعت بینظیری هم دارد. سد ژیلینا برای علاقهمندان به طبیعت گردی، پاراگلایدر و دوچرخه سواری میتواند بینهایت جذاب باشد.
آوازه فرهنگ فولکلور اسلواکی و هنر مردمان این کشور تقریبا به تمام جهان رسیده است، مخصوصا جشنواره فرهنگ عامه ویخودنا (Východná) که یکی از بزرگترین و قدیمیترین جشنواره جهان است. در این جشنواره هنرمندان اسلواکی برای حفظ سنت فولکلور کشورشان در کنار هم جمع میشوند. آثار ادبی و افسانههای محلی این کشور نیز به مرحلهای فراتر از تدریس در مدارس رسیده است و مرزها را برای شناساندن فرهیختگان ادبی اسلواکی به جهانیان شکسته است. اسلواکی سبک معماری خاص خود را نیز دارد، معماری چوبی که در روستای ولکولینتس (Vlkolinec) قابل مشاهده است و برای حفظ و نگهداری حتی در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. آشپزی، غذاهای محلی و موسیقی اسلواکی نیز از دیگر جاذبههای این کشور هستند.
اسلواکی سرزمین قلعهها و کوههاست، سرزمینِ فرهنگ محلی که از میان مدرنیته شهر، راه خو را برای بقا یافته است. حال که دو دهه از فروپاشی چکسلواکی میگذرد، اسلواکی کشوری مستقل گشته است و براتیسلاوا توریستهای زیادی را به سمت خود میکشاند، تا در نهایت، خاک خستهی این منطقه بتواند نفسی راحت بکشد. مردمان اسلواکی، شهرهای قدیمی و باشکوه خودشان را با فرهنگ محلی بینظیر و اصیلی که دارند زنده نگه داشتهاند. اسلواکی میتواند بهترین انتخاب برای ماجراجویی در دل اروپای مرکزی باشد، دشتهایی با کلیساهای قدیمی و عجیب و غریب دارد، کوههایی برفی برای اسکی، شهری مدرن با بناهای تاریخی، رستورانهایی با دیزاین متفاوت، موسیقی که تاکنون نشنیدهاید و …
قلعه سفید رنگ باسقف شیروانی و نارنجی که بر تپهای مشرف به شهر قرار گرفته است و در بدو ورود با شکوه و عظمت خود مسافران را شگفت زده میکند. قلعه براتیسلاوا امروزی در واقع، قلعهای بازسازی شده و ساخته شده بر روی ویرانههای قلعهای تاریخی ست، قلعهای که در قرن نهم میلادی ساخته و در قرن هجدهم آتش گرفته بود. هرچند که نمای ظاهری و معماری بیرونی قلعه، آنچنان نکات برجستهای ندارد اما معماری داخلی آن با داشتن نمایی ۳۶۰ از شهر و البته موزه، این نقص را به خوبی جبران کرده است. موزهی داخل قلعه نیز پناهی امن شده است برای آثار تاریخی، فرهنگی و هنری این کشور. موزه قلعه نیز دارای ۳۵۰۰ نقاشی، مجسمه، پرتره، آثار هنری هنرمندان شناخته شده حتی هنر مذهبی است.
Zámocká ۸۶۲/۲, ۸۱۱ ۰۱ Bratislava, Slovakia
اسلواکی را با طبیعت بینظیرش، میتوان سرزمین پارکهای ملی دانست. پارک ملی بهشت اسلواکی، یکی از نه پارک ملی در اسلواکی است که در شرق این کشور واقع شده. این پارک دارای گونههای کمیاب جانوری و گیاهی است و البته جاذبههای طبیعی بسیار. نکته جالبی که وجود دارد این است که در پارک ملی بهشت اسلواکی ۳۵۰ غار وجود دارد که تنها غار یخی Dobšinská Ice Cave از میان آنها به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. علاقهمندان به طبیعت، پیادهروی، کمپینگ، دوچرخه سواری و کوهپیمایی، هرساله در بهار و تابستان راهی اسلواکی و این پارک ملی زیبا میشوند.
قلعه دوین در بالای تقاطع رودخانههای دانوب و موراوا، یکی از سه قدیمیترین قلعه تاریخی ثبت شده در اسلواکی به حساب میآید. دهکده دوین امروزه بخشی از براتیسلاوا شده است. قدیمیترین آثار حضور ساکنین این منطقه به قرن ۵ قبل از میلاد بازمیگردد. به لطف موقعیت جغرافیایی سودمند، این قلعه امکان کنترل مهمترین مسیرهای تجاری دانوب و بخشی از جاده کهربا (Amber Road) را داشته است. این قلعه نقش مهمی به عنوان دژ مرزی در استحکامات لیمِس رومانوس در برابر دشمنان، در زمان امپراتوری روم و به عنوان پایگاه نظامی و مرکز تجاری در زمان امپراتوری موراویان اولین دولت اسلاوی را داشت. این دژ در قرون ۱۳ تا ۱۶ دستخوش تغییرات زیادی شده و در نهایت در سال ۱۸۰۹ توسط ارتش ناپلئون نابود شد. قلعه دوین از ۱۹۶۱ یادمانی فرهنگی ملی محسوب شده و امروزه به عنوان موزه از آن بهره برداری میشود. قلعه میانی برای نمایشگاههای فصلی مرتبط به تاریخ قلعه مورد استفاده قرار میگیرد.
بنای یادبود Slavín، که در میانه گورستانی نظامی در براتیسلاوا، پایتخت اسلواکی و در کنار هزاران سرباز دفن شده ارتش شوروی ساخته شده، هرچند که داستانی غمگین دارد، اما این روزها به یکی از اماکن دیدنی شهر و سوژه عکاسی توریستها تبدیل شده است. این بنا درسال ۱۹۶۰ و در پانزدهمین سالگرد آزادی شهر توسط ارتش شوروی، افتتاح شد.
این غار یخی در پارک ملی بهشت اسلواکی قرار دارد و به عنوان میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده. هرساله علاقهمندان به جاذبههای طبیعی از سراسر دنیا برای تماشای رودخانه یخی این غار و قندیلهایی که عمرشان به چندین قرن و ضخامتشان به بیش از بیست و شش متر میرسد، راهی اسلواکی میشوند. یکی از مواردی که در مناسب کردن فضای غار در نظر گرفته شده، راحت کردن دسترسی برای تمامی افراد است نه تنها غارنوردان. بنابراین اگر مسافر اسلواکی هستید، تجربه بازدید از این غار یخی را به هیچ عنوان از دست ندهید.
قلعه اوراوا یکی از مشهورترین قلعههای اسلواکی در جهان و در بین توریستها است. این قلعه در قرن سیزدهم میلادی و بر بلندای صخرهای با منظره رودخانه و روستا ساخته شد. مانند تمام قلعههای جهان، اورارا نیز برای دفاع از کشور ساخته شده بود، برای دفاع از کشور مجارستان البته، زیرا در آن زمان، خاک اسلواکی متعلق به مجارها بود. سبک معماری قلعه رومانسکی و گوتیک است هرچند که در ساختار نئو گوتیک بازسازی شده. قلعه در قرن شانزدهم و هجدهم و به دنبال آتش سوزی و جنگ جهانی دوم آسیب زیادی دید و بازسازی نهایی همزمان با تبدیل شدن آن به یک بنای یادبود ملی انجام گرفت. بنابراین اگر به شهر “ژیلینا ” و روستای ” Oravský Podzámok ” رفتید، حتما از آن بازدید کنید.
Hlavné námestie 3-4, 040 01 Košice, Slovakia
این مکان میتواند یک استراحتگاه میانراهی باشد که برای ساعاتی آنجا بمانید و از منظرهی این فوارههای تماشایی حسابی لذت ببرید.
Hlavné námestie 4/2, 040 01 Košice, Slovakia
این بنا یکی از زیباترین شاهکارهای سبک معماری آرنوو در جهان است. «کلیسای سنت الیزابت» یا کلیسای کوچک آبی، در بین سالهای ۱۹۰۷-۱۹۱۳ ساخته شد و همچنین یک دبیرستان و یک خانه برای کشیش دارد. این کلیسا یک راهروی اصلی و برجی استوانهای دارد و طراحی خارجی آن به سبک آرنووی مجارستانی بوده و با کاشیهای ماجولیکای آبی درخشان و زیبا تزئین شده است. ماجولیکا نوعی کاشی بومی اسلواکی، ساخته شده در شهر مودرا در غرب این کشور است که در تزئینات سقف هم به چشم میخورد. این کلیسا در خیابان بِزروتووا (Bezrucova) در فاصله اندکی از میدان اصلی قرار دارد.
Bezručova 2534/2, 811 09 Bratislava, Slovakia
این کاخ که در سال ۱۷۷۸ ساخته شده و در مرکز براتیسلاوای قدیم قرار دارد، به عنوان یکی از زیباترین ساختمانهای این شهر شناخته میشود. رنگ صورتی کمرنگ و سفید نمای خارجی آن با مجسمههای مرمرین بالای بنا و یک کلاه آهنین کاردینال تکمیل شده است. این کلاه نمادی از اسقف اعظم برای افرادی است که این کاخ برایشان ساخته شده و تمام کاردینالهایی که طی سالیان مختلف در اینجا زندگی میکردهاند. این کاخ پر از نقاشیهای رنگ روغنی از خاندان سلطنتی هاپسبورگ، شامل اثری از تاجگذاری ماری ترز از سال ۱۷۴۲ است. لوسترهای بزرگ کریستالی و درخشان و دیوارهایی که با پردههای منقوش انگلیسی از قرن ۱۷ تزئین شدهاند بسیار توجه بیننده را به خود جلب میکنند. یکی دیگر از جاذبههای این بنا، تالار آینه است، هرچند این تالار در مقیاس کوچکتری از ورسای ساخته شده، کماکان تحسین برانگیز و زیباست. در این تالار بود که ناپلئون و فرانسیس اول عهدنامه پرسبورگ را در سال ۱۸۰۵ امضا کردند.
Primaciálne námestie, 811 01 Bratislava, Slovakia
کلیسای جامع سنت مارتین، برترین سازهی گوتیکی براتیسلاوا محسوب میشود. این کلیسا در قرن ۱۳ میلادی و به سبک رومانسک ساخته شد و در قرن ۱۴ با سه راهرو و گنبدی گوتیکی تغییر چهره یافت. کلیسای جدید سنت مارتین در سال ۱۴۵۲ پیریزی شد و در قرون بعد، تحت بازسازیهای طولانی متعددی قرار گرفت. در قرن ۱۶ اینجا تبدیل به کلیسای تاج گذاری پادشاهان مجارستانی شد و ۱۹ امپراتور مجارستانی (شامل ماریا ترزا) تا قرن ۱۹ در اینجا تاجگذاری کردند.
مشهورترین اثر هنری اینجا، مجسمهای قرن هجدهمی از سنت مارتین و گدایی است که توسط مجسمهساز اتریشی باروکی معروف، «رافائل دونر» ساخته شده است. در پشت کلیسا، بالکنی وجود دارد که پادشاه میتوانسته در زمان اجرای مراسم مذهبی بالاتر از حضار بنشیند. یکی از همسایگان کوچک اما قابل توجه کلیسای جامع، یادمانی برای کنیسهای است که برای قرنها در مجاورت اینجا قرار داشت و دولت کمونیست حوالی سال ۱۹۷۰ آن را برای ساختن پلی جدید تخریب کرد.
Rudnayovo námestie 4549/1, 811 01 Bratislava, Slovakia
این تالار در قرن ۱۵ میلادی با متصل کردن بسیاری از خانههای شهرنشینان قد برافراشته و سپس تحت بازسازیهای متعددی طی قرون قرار گرفت. بعد از زمینلرزهی سال ۱۵۹۹، این بنا به سبک رنسانسی بازسازی شد، در حالی که برج آن به سبک معماری باروک در قرن ۱۸ تغییر چهره داد. برج این بنا، از طبیعتی دفاعی برخوردار بوده است. در سمت چپ پنجره باروکی، یک توپ جنگی محافظت شده وجود دارد که برای بزرگداشت حملات ناپلئون در سال ۱۸۰۹ در آنجا قرار داده شده است. در گوشهی برج، مجسمهای از «مدونا» متعلق به سال ۱۶۷۶ به چشم میخورد. در گذشته تصمیمات مجلس، احکام دربار و دستورات شورای شهر، از بالکن این برج اطلاع رسانی میشدهاند.
تئاتر ملی نئو رنسانسی اسلواکی، در انتهای میدان بلند «هِویِزدوسلاو» (Hviezdoslavovo) در طی سالهای ۱۸۸۵-۱۸۸۶ در زمان اتریش-مجارستان بر اساس طراحی معماران برجسته وینی ساخته شد. این بنا به عنوان تئاتر شهر در سپتامبر آن سال با اجرای اپرایی از «فرِنتس اِرکِل» افتتاح گردید. آبنمای مشهور «گانیمِد» (Ganymede)، توسط مجسمهساز معروف اسلواکی، «ویکتور تیلگنر» (Victor Tilgner) در سال ۱۸۸۸ ساخته شده که در روبروی تئاتر قرار دارد.
خیابان و دروازه سنت میکایل از معروفترین مکانهای دیدنی براتیسلاوا با ردیف مغازهها و رستوران هاست. در زمان تابستان، میکالسْکا اولیتا (Michalska Ulica) پر از جمعیت گردشگران، گروههای موسیقی خیابانی و مردمی است که از شبهای خنک اسلواکی لذت میبرند. بسیاری از خانههای این خیابان متعلق به قرن ۱۸ بوده و جنگهای زیاد، اشغالگریها و قوانین کمونیستی مبنی بر فروریختن ساختمانهای قدیمی و تاریخی را پشت سر گذاشتهاند. در بالای خیابان، دروازهای به همین نام وجود دارد که تنها دروازه باقیمانده از استحکامات قرون وسطایی شهر است. پایههای گوتیکی آن به نیمه اول قرن ۱۴ بازمیگردد؛ در حال حاضر موزه استحکامات شهری و اسلحه در این برج قرار دارند.
اگر میخواهید نماهای شگفتانگیزتری از براتیسلاوا و قلعهاش داشته باشید، بالا رفتن از این پل، در حومه پایتخت اسلواکی را پیشنهاد میکنیم. این پل در ۱۹۷۱ کامل و بازگشایی شد. برخلاف غولآساییِ اکثر سازههای معماری کمونیستی اسلواکی، این پل و برجش آمیزهای از معماری قرون گذشته براتیسلاوا هستند. این پل در ۳۰۰ متری بالای دانوب قرار دارد. برای پیادهروی به سمت این پل مسیری تعبیه شده و برای بالا رفتن از برج و تماشای نماهای فوقالعاده میتوانید از آسانسور استفاده کنید. در بالای برج رستوران معروف و گرانقیمت UFO قرار دارد که اگر مایل به صرف غذا در آن هستید باید از قبل میزتان را رزرو کنید.
پیروگی یک غذای مخصوص و سنتی روسی – اکراینی است که با میوه، سیب زمینی له شده، پنیر و یا گوشت تهیه میشود. در پخت این غذا میتوانید از سیب هم استفاده کنید. توصیه میشود که پیروگی را در روزهای گرم درست کنید، مطمئن باشید طعم حیرتانگیز آن، شما را رها نخواهد کرد.
پیسکاویسا (گوشت کبابی) یک غذا از نواحی جنوبی اسلواکی است که هم اکنون در کشورهایی نظیر بوسنی، صربستان، کرواسی، اسلوونی و مقدونیه سرو میشود. به دلیل استفاده از گوشت قرمز در طبخ این غذا شاید خوردن آن برای بعضی از افراد چندان ساده نباشد اما هنگامی که شروع به خوردن آن کنید، دیگر نمیتوانید از پای میز غذا بلند شوید. پیسکاویسا به راحتی نظر طرفداران غذاهای سنگین کبابی را به خود جلب میکند.
پاسترمایلیا یک نوع نان مقدونی است که با خمیر و گوشت پخته میشود. این نان معمولاً به شکل تخم مرغی پخته میشود و با تکههایی از گوشت تزیین میگردد. نام این نان از کلمه پاستارما (pastrma) به معنی گوشت ادویه زده و خشک شده گوسفند است.
تاراتور یک غذای سنتی بالکانی است که از معده شما در مقابل غذاهای سنگین محافظت میکند. این سوپ سرد (یا سالاد مایع) ترکیبی از ماست، خیار، سیر، روغن سبزیجات، آب و گردو است که به صورت سرد و یا حتی با یخ در فصل تابستان در کشور بلغارستان و جمهوری مقدونیه سرو میشود. گاهی ساکنین محلی در تهیه این غذا به جای ماست از سرکه و آب، به جای خیار از کاهو و هویج و به جای گردو از نان استفاده میکنند.
برینزووه هالوشکی یکی از غذاهای ملی اسلواکی است که در کشورهای جمهوری چک و لهستان هم طبخ میشود. این غذای سالم ترکیبی از هالوسکی (تکههای آب پز شدهی خمیر سیب زمینی) و بریندزا (نوعی پنیر نرم گوسفنی) است که با تکههای دودی و نمک سود شدهی گوشت تزیین میشود.
سارما غذایی تهیه شده از برگهای چغندر، انگور و کلم است که به دور گوشت و یا حبوبات و آجیل خرد شده پیچیده میشود. این غذا در مناطق زیادی، از کشورهای امپراتوری پیشین عثمانی گرفته تا بخشی از بالکان و نواحی اروپای مرکزی سرو میشود. سارما در بین ساکنین اسلواکی بسیار محبوب است و اگرچه ظاهر بسیار خاصی ندارد، ناهار بسیار دلچسبی را برای شما به ارمغان میآورد. این غذا عمدتاً با شروع فصل زمستان تهیه میشود.
پاسزتکیک یک غذای خاص لهستانی است که شهرت زیادی دارد. این غذا در واقع خمیر پر شده از گوشت و سبزیجات است که به صورت ماشینی سرخ میشود و در رستورانهای مختلف سرو میگردد؛ اگرچه که نوعی از این غذا نیز وجود دارد که به صورت خانگی به روشی متفاوت تهیه میشود. پاسزتکیک شهرت زیادی در زمان حکومت مردمگرای لهستان داشت و هم اکنون نیز طرفداران زیادی در این کشور دارد، تاحدی که به یک رویداد تاریخی تبدیل شده است.
کندل نوعی پودینگ پرشده از میوه است که به راحتی کنترل اشتهایتان را از شما میگیرد. این غذا به صورت لایهای از خمیر سیب زمینی که با ذرات میوه پر میشود، تهیه میگردد. کندل اغلب در کشورهایی نظیر چک، اسلواکى، لهستان، اسلوونی، کروواسی، بوسنی و صربستان به عنوان یک ناهار شیرین صرف میشود. این غذای خوشمزه به پیروگی شبیه است اما با این تفاوت که آب پز میشود.
سالو یک غذای بسیار خوشمزه و سنتی از طرف کشورهای اروپای شرقی است که از تکههای چربی بدون پوست و پخته شده گوشت تهیه میشود. سالو با این نام در کشورهایی مثل بلاروس، روسیه و اوکراین پخته میشود ولی میتوانید در سایر کشورهای منطقه نیز آن را با نام دیگری پیدا کنید. سالو در کشورهای اروپای شرقی با فلفل قرمز و سایر ادویهها و در اروپای جنوبی به صورت دودی طبخ میشود.
جیبانیکا یک نوع کیک لایهای است که مزه بسیار خوبی دارد و به راحتی توجه شما را به خود جلب میکند. این کیک از دانههای خشخاش، سیب، کشمش و تکههای گردو تهیه میشود که با مواد خوراکی پخته شده ترکیب شدهاند. این غذا در منطقه پرکمورج یک غذای سنتی محسوب میشود اما در کشور اسلوونی هم جا و مقام ارزشمندی دارد. پرکمورسکا یک غذای شیرین و نشان دهندهی فرهنگ کشاورزی مناطق مختلف است که نامش از یک عبارت گویشی (güba) به معنی تا زدن گرفته شده است.
مطالب مرتبط با اسلوواکی
راهنمای سفر به شهر های مختلف
راهنمای خرید در شهرهای مختلف