توکیو
دسامبر 3, 2017
Vienna pass یا کارت گردشگری وین چیست؟
فوریه 3, 2018
نمایش همه

معرفی هواپیمایی ترکیش ایر

شرکت هواپیمایی ترکیش ایرلاینز به عنوان بزرگ‌‌ترین و اصلی‌ترین پیمانکار ترانزیت ورود و خروج مسافران هوایی ترکیه است و پروازهایی به بیش از ۲۰۰ فرودگاه بین‌المللی در جهان دارد. این شرکت با داشتن ۲۴۷ مسیر پروازی، چهارمین شرکت بزرگ دنیا از لحاظ مسیرهای پروازی و سومین ایرلاین بزرگ اروپا پس از ایرفرانس و لوفت هانزا از نظر جابه‌جایی مسافر محسوب می‌شود.

تاریخچه هواپیمایی ترکیش ایر

هواپیمایی ترکیش ایر، در سال ۱۹۳۳ میلادی، به دستور کمال مصطفی آتاتورک و به عنوان یکی از بخش‌های وزارت دفاع این کشور تاسیس شد. در این زمان تنها دو هواپیمای پنج نفره، دو هواپیمای چهار نفره و یک توپولوف ۱۰ نفره همه ناوگان هوایی این دپارتمان را تشکیل می‌داد. پس از دو سال این بخش به سازمانی عمومی به نام مدیریت عمومی ایرلاین‌ها تبدیل شد تا اینکه در سال ۱۹۳۸ به مجموعه وزارت حمل و نقل این کشور منتقل پیدا کرد. بعد از دوران جنگ فعالیت‌های این بخش با ایجاد مسیرهای پروازی بیشتر به شهرهایی چون آنکارا، آتن، بیروت، نیکوزیاو … گسترش یافت.

در سال ۱۹۵۶ دولت ترکیه نام ایرلاین را Turk Hava Yollari (به اختصار THY) تعیین کرد. سپس به اتحادیه جهانی هواپیمایی (IATA) پیوست و یک سال بعد با فروش بخشی از سهام به شرکت بریتیش ایرویز از خدمات فنی این شرکت بهره برد. وقوع هفت حادثه مابین سالهای ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۳ این شرکت را در وضع بغرنجی قرار داد. تغییر دولت در ۱۹۸۳ و نگاه جدید به این شرکت هواپیمایی سبب تغییرات وسیع و نوسازی ناوگان آن شد.

در سال‌های نخستین قرن بیست و یکم، افتتاح ترمینال جدید در فرودگاه آتاتورک استانبول و عقد قراردادهای همکاری با ایرلاین‌های مطرح جهان، بر وسعت فعالیت‌های این شرکت افزود. در سال ۲۰۰۴ میلادی ۳۶ هواپیمای ایرباس و ۱۵ بوئینگ جدید توسط این شرکت خریداری شدند. علاوه بر این، سرمایه‌گذاری‌های باعث شدند تا موقعیت این هواپیمایی ارتقا پیدا کند. در حال حاضر، هواپیمایی ترکیش با داشتن ۲۴۷ مسیر پروازی، چهارمین شرکت بزرگ دنیا از لحاظ مسیرهای پروازی نیز به شمار می‌رود و رتبه اول پرواز بدون توقف را در اروپا دارد. همچنین، شرکت ترکیش ایرلاینز بر پایه جوایز داده شده توسط شرکت بین‌المللی Skytrax در سال ۲۰۱۵ مالک جایگاه بهترین خط هوایی اروپا و چهارمین خط هوایی برتر دنیا شد.

این شرکت هواپیمایی که بالاترین نرخ رشد را در میان شرکت ‌های هوایی جهان دارد، بخش مهمی از معروفتش به خاطر غذاهایی است که با الهام از غذاهای امپراتوری عثمانی در هواپیما سرو می‌کند.

نشان شرکت هوایی ترکیش ایرلاینز

قبلا آرم این شرکت با زمینه‌ی سفید و نوشته قرمز بود که در سال ۲۰۱۰ برعکس شد. نوشته‌ی Turkish Airlines و نشان پرنده از مشخصه‌های هواپیماهای متعلق به این شرکت هستند.

کلاس های پروازی هواپیمایی ترکیش ایر

سه نوع صندلی کلاس Business، کلاس Comfort و کلاس Economy در پروازهای این شرکت ارائه می‌شود.

کابین کلاس اکونومی (Economy)

در کلاس “اکونومی” فضایی بین ۳۱-۳۲ اینچ (معادل ۷۸ سانتی‌متر) به مسافر ارائه می‌شود که شامل پشتی صندلی ۱۵ سانتیمتری و فضای استراحتی جهت قرارگرقتن پا است. همچنین، براساس نوع هواپیما سیستمی دیجیتال شامل ال سی‌دی، Mp3 player، رادیو و … است، که مسافران ‌پروازهای بین‌المللی می‌توانند از بین شمار زیادی از برنامه‌ها، فیلم‌ها و موسیقی ملل، بر حسب علاقه خود، دست به انتخاب بزنند.

در زمینه پذیرایی نیز، این شرکت مجموعه‌ای از غذاهای ملل و سنتی ترکیه (سرد و گرم)، را در وعده‌های مختلف صبحانه، ناهار و شام، بسته به زمان پرواز ارائه می‌دهد. ترکیش ایر جهت رفاه هرچه بیشتر مسافران خود، در پروازهای خارجی، خدمات گسترده‌ای را در زمینه “غذاهای ویژه” ازجمله رژیمی، غذاهای مورد تأیید مذاهب مختلف و … ارائه می‌کند.

کامفورت کلاس (Comfort)

کلاس “Comfort” یا راحت این شرکت در هواپیماهای B777-300 دارای فضایی با ابعاد ۴۶ اینچ (معادل ۱۱۶ سانتیمتر) در ۱۹.۵ اینچ (معادل ۵۰ سانتیمتر) و در سه ردیف (۲-۳-۲) است. از دیگر امکانات این کلاس پروازی می‌توان به مانیتورهای شخصی ۱۰.۶ اینچی، چراغ مطالعه مخصوص هر صندلی و … است.

رستوران بیزینس کلاس با ارائه غذاهای سرد و در ظروف چینی و به همراه دسر، میوه و متخلفات دیگر سرو می‌شود.

بیزینس کلاس (Business)

کلاس “بیزینس” با ارائه صندلی‌هایی به طول ۷۵ اینچ (معادل ۱۸۸ سانتیمتر)، با امکان خواباندن کامل صندلی، چراغ مطالعه، میز مرکزی با دارا بودن قابلیت جابه‌جایی و… به همراه خدمات یک رستوران واقعی در زمینه پذیرایی، بالاترین سطح کلاسی این شرکت به شمار می‌رود.

وزن بار مجاز هواپیمایی ترکیش ایر

همانطور که در مورد سایر ایرلاین‌ها نیز ذکر شده است، میزان بار مجاز برای جابجایی به نوع بلیط شما و مبدا و مقصد سفر شما بستگی دارد. پس بهتر است قبل از خرید بلیط نسبت به شرایط دقیق میزان بار مجاز اطلاع یابید. میزان بار مجاز پروازهای بین‌المللی ترکیش ایرلاینز برای بیشتر مقاصد به صورت زیر است:

  • کلاس تجاری: ۳۰ کیلوگرم
  • کلاس راحت: ۲۰ کیلوگرم
  • کلاس اقتصادی: ۲۰ کیلوگرم

بار مجاز برای نوزاد (تا دو سال) ده کیلوگرم به همراه یک کریر جمع‌شدنی است.

ناوگان هوایی ترکیش ایر

با گذشت ۸۳ سال از تأسیس این شرکت هواپیمایی، ترکیش ایرلاینز توانسته تعداد ناوگان خود را از ۵ فروند هواپیما به ۳۳۵ فروند شامل خانواده ایرباس (A320، A330، A340، بوئینگ ۷۳۷، بوئینگ ۷۷۷، امبرائر ئی-جت، ایرباس A310-300F، امبرائر E-195 و بوئینگ ۷۳۷-MEX)  تا پایان سال ۲۰۱۶ ارتقا داده و به ۲۵۱ مقصد از ۱۰۵ کشور جهان پرواز کند.

حوادث هواپیمایی ترکیش ایر

به‌طور کلی ۱۵ حادثه در تاریخ ترکیش روی داده که در ۱۴ مورد آنها سرنشینان جان خود را از دست داده‌اند. یکی از مرگبارترین این حوادث، سانحه‌ی هوایی مربوط به این شرکت پرواز شماره ۹۸۱ بود که طی آن ۳۴۶ نفر جان خود را از دست دادند. از دیگر حوادث مربوط به ترکیش ایرلاین می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • در ۱۷ فوریه ۱۹۵۹ هواپیمای چارتر هیئت دولت ترکیه که عازم سفر به انگلستان بود، در فرودگاه Gatwick لندن سقوط کرد. در این حادثه اگرچه نخست‌وزیر جان سالم بدر برد، ولی ۹ نفر از سرنشینان و ۸ نفر از خدمه پروازی جان خود را از دست دادند.
  • ۲۳ سپتامبر ۱۹۶۱ پرواز شماره ۸۳۵ در استان آنکارا سقوط کرد. در این حادثه همه خدمه و مسافران به جز یک نفر (۲۵ مسافر و ۴ خدمه) جان خود را از دست دادند.
  • ۸ مارس ۱۹۶۲ طی حادثه‌ای دیگر ۱۸ نفر یعنی کل سرنشینان جان خود را بر اثر برخورد هواپیما به کوه‌‌های Taurus از دست دادند.
  • ۸ ژانویه ۲۰۰۳ هواپیمای عازم دیاربکر با ۸۰ سرنشین سقوط کرد که ۷۵ نفر جان خود را از دست دادند.
  • ۲۵ فوریه ۲۰۰۹ نیز هواپیمای عازم آمستردام هلند دچار حادثه گردید که ۹ نفر از ۱۳۵ سرنشین که شامل سه خلبان نیز می‌شد، جان خود را از دست دادند.

مسیرهای پروازی ترکیش‌ ایر در ایران

ردیفمسیر پروازی
۱تهران (فرودگاه امام) به استانبول، رم، لندن، تونس، ونکوور، برلین، مونیخ، استکهلم، مادرید، ژوهانسبورگ، پاریس، سائوپائولو، زوریخ
۲مشهد به استانبول
۳اصفهان به استانبول
۴اهواز به استانبول
۵تبریز به استانبول
۶شیراز به استانبول
۷کرمانشاه به استانبول

کلیه پروازهای موجود در جدول زیر به صورت مستقیم از فرودگاه‌های ایران به فرودگاه‌ شهرهای مقصد و برعکس انجام می‌شود.

برای دریافت ویزای شینگن با مشاوران ما در تماس باشید.

منبع

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس مستقیم با ما