تحصیل-در-اسپانیا

نظام آموزشی اسپانیا و مدت هر مقطع تحصیلی

 

تحصیل در اسپانیا بسیار شبیه به کشور عزیزمان ایران است. كودكان‌ از ۳ سالگی‌ وارد مهد كودک (La Educacion infantil) می‌شوند و تا ۶ سالگی‌ آموزش‌های‌ پیش دبستانی را می‌آموزند كه‌ آخرین‌ سال‌ آن‌ اجباری‌ است. آموزش‌ ابتدیی‌ (La Educacion obligatoria) از ۶ سالگی‌ شروع‌ و تا ۱۱ سالگی‌ ادامه‌ می‌یابد. در این‌ مدت‌ دانش‌آموزان‌ ضمن‌ آشنایی‌ با محیط، خواندن‌ و نوشتن‌ و دروس‌ ابتدیی‌ را فرا می‌گیرند. سپس‌ دوره‌ آموزش‌ متوسطه‌ (La Educacion Secundaria) را شروع‌ می‌كنند كه‌ شامل‌ دو مرحله‌ است. دوره‌ اول‌ ۳ سال‌ به‌ طول‌ مي‌انجامد و دانش‌آموز موفق‌ به‌ كسب‌ مدرک پایان تحصیلات در دوره‌ مدرسه‌ می‌شود. مرحله‌ دوم‌ نیز ۳ سال‌ است‌ كه‌ بعد از گذراندن‌ آن، دانش‌آموز درجه‌ تحصیلی Bachiller را دریافت‌ می كند. در صورت‌ تمایل‌ دانش‌آموز یك‌ دوره‌ یك‌ ساله‌ پیش‌ دانشگاهی‌(Curso de Orientacion Universitaria) را برای ورود به‌ دانشگاه‌ یا دوره‌های‌ تشكیلات‌ حرفه‌ای‌(La Formacion Profesional) پشت‌ سر می‌گذارد.

هزینه-تحصیل-در-اسپانیا

‌تحصیلات‌ دانشگاهی

د‌ر اسپانیا تحصیلات‌ عالی در اسپانیا در دانشگاه‌ها، مجتمع‌های‌ علمی‌-فنی و مجموعه‌های هنرهای زیبا امكان‌پذیر است. شرط‌ ورود به‌ دانشگاه‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ و قبولی در آزمون‌ ورودی یا گذراندن‌ دوره‌ پیش‌ دانشگاهی‌(Curso de Orientacion Universitaria) است، بدین معنی که كسانی‌ كه‌ دوره‌ پیش‌ دانشگاهی‌ را نگذرانده‌اند، بعد از قبولی در امتحان‌ و تاييد صلاحیت‌ علمی‌ می‌توانند به‌ دانشگاه‌ راه‌ یابند.

‌‌دوره‌های تحصیلی

۱. مدرک Estudios de Primer Ciclo Arquitecto Tecnico, Diplomatura, Ingenierias Tecnicas بعد از گذراندن‌ یک دوره‌ دو یا سه‌ ساله‌ در دانشگاه‌ها و مؤ‌سسات‌ آموزش‌ عالی به‌ دانشجو اعطا می‌گردد.

۲. مدرک De Segundo Ciclo ‌Estudios Ingeniero o Arquitecto Superior Licenciado licenciaturas اين‌ دوره‌ ۲ سال‌ طول‌ مي‌كشد و شرط‌ ورودبه‌ آن‌ داشتن‌ مدرک Primer Ciclo است. در این‌ دوره‌ دانشجو به‌ ژرف‌نگری دروس‌ گذرانده‌ شده‌در دوره‌ قبلی و فراگیری تخصص‌ می‌پردازد. دانشجو با گذراندن‌ این‌ دوره، موفق‌ به‌ دریافت‌ مدرک Arquitecto , Licenciado یاIngeniero می‌شود.

۳. مدرک (Estudios de Doctorado (Tercer Ciclo دانشجو با گذراندن‌ یک دوره‌ ۵ ساله‌ شامل‌ دوره‌ دو ساله‌ متشكل‌ از دروس‌ تخصصی و به‌ پايان‌ رساندن‌ پايان نامه پژوهشی جامعی در یک موضوع‌ خاص‌ (به‌ مدت‌ ۳ سال) و دفاع‌ از آن، مدرک Tercer Ciclo و عنوان‌ دكترا می‌گیرد. شرط‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ داشتن‌ مدرک Segundo Ciclo است. بعد از اتمام‌ دوره‌ ۲ ساله‌ و قبولی در امتحانات، بايدتوانایی دانشجو برای پژوهش‌ سنجیده‌ شود و به‌ تاييد استادان‌ دوره‌ دكترا برسد و عنوان‌ پیشنهادی برای پايان نامه‌ پژوهشی مورد پذیرش‌ یکی از استادان‌ قرار گیرد. بدین‌ ترتیب‌ دانشجو می‌تواند رسما پژوهش‌ را آغاز كند.

 

‌ارزشیابی مدارک تحصیلی

‌۱. مدارك‌ Estudios de Primer Ciclo و تمام‌ مدارک دو یا سه‌ سال‌ تحصیل‌ صادره‌ از كلیه‌ دانشگاه‌ها، مدارس‌ عال فنی و مجتمع‌هاي‌ آموزش‌ عالی دولتی مورد تاييد وزارت‌ آموزش‌ عالی كشور اسپانیا، “كاردانی” ارزشیابی می‌شود.

۲. مدارک Estudios de Segundo Ciclo با چهار سال‌ تحصیل‌(دو سال‌Primer Ciclo و دو سال Segundo Ciclo) صادره‌ از تمام‌ دانشگاه‌ها و مجتمع‌های آموزش‌ عالی و مجتمع‌های عالي‌ هنری دولتی مورد تاييد وزارت‌ آموزش‌ عالی كشور اسپانیا، “كارشناسی” ارزشیابی می‌شود.

‌۳. مدارک Estudios de Segundo Ciclo, Licenciaturas با حداقل‌ ۵ سال‌ تحصیل‌ تمام‌وقت‌ صادره‌ از تمامي‌ دانشگاه‌ها و مجتمع‌های آموزش‌ عالی و مجتمع‌های عالی هنری دولتی مورد تاييد وزارت‌ آموزش‌ عالی كشور اسپانیا در صورت‌ عدم‌ ارایه‌ رساله، “كارشناسی” ارزشیابی می‌شود.

۴. مدارک موضوع بند ۳ (دوره های ۵ ساله) در صورت گذراندن پايان نامه ، (کارشناسی ارشد) ارزشیابی می شود. تنها دوره کارشناسی ارشد يک ساله در کشور اسپانیا مورد تایید نمی باشد و گذراندن ۱۲۰ واحد اروپایی و دفاع از پایان نامه جهت ارزشیابی مقطع به ماخذ کارشناسی ارشد الزامی می باشد.

‌۵. مدارک Tercer Ciclo صادره‌ از كلیه‌ دانشگاه‌ها و مجتمع‌های آموزش‌ عالی و هنری دولتی مورد تاييد وزارت‌ آموزش‌ عالی كشور اسپانیا، به‌ شرط‌ داشتن‌ مدرک كارشناسی ارشد معتبر یا مدارک كارشناسی ارشد دوره‌ دوم‌ (Segundo Ciclo) كشور اسپانیا ، “دكترا” ارزشیابی می‌شود.

 

زبان مراکز آموزشی و دانشگاهی

زبان مراکز آموزشی و دانشگاهی، اسپانیایی و انگلیسی است که با توجه به رشته و گرایش تعیین می‌شود.

میانگین هزینه تحصیل در مقاطع مختلف

در اسپانیا هم دانشگاه‌های دولتی وجود دارد و هم دانشگاههای خصوصی؛ تحصیل در دانشگاه‌های دولتی با هزینه مناسب امکان‌پذیر می‌باشد ولی در دانشگاه‌های خصوصی این هزینه بالاتر است. کل هزینه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های دولتی ترمی در حدود ۳۶۰۰ الی ۶۰۰۰ یورو و در مقطع دکترا بسیار ناچیز و تقریباً رایگان است (سالیانه ۵۰۰ یورو)

اسپانیا

میانگین هزینه زندگی در سال برای یک دانشجو

کسانی که از خوابگاه استفاده می‌کنند:کسانی که به طور شخصی محلی برای اقامت اجاره می‌کنند:
دانشجو موظف است تا هزینه‌های زندگی خود شامل اجاره مسکن، خورد و خوراک و رفت آمد را پرداخت کند. یک دانشجو برای داشتن یک زندگی دانشجویی متوسط روبه خوب ماهیانه در حدود ۷۰۰ یورو هزینه دارد و شامل اجاره اتاق‌های دانشجویی (۳۰۰-۴۰۰ یورو)، خورد و خوراک و رفت و آمد (۳۰۰-۵۰۰) می‌باشد. امکان اجاره خوابگاه دانشجویی و واحد آپارتمان مستقل با صرف هزینه بیشتر (خوابگاه: ۳۰۰-۵۰۰ یورو واحد مستقل آپارتمان با سویت:۵۰۰-۱۰۰۰ یورو) امکان پذیر است.

تعطیلات پایان سال تحصیلی 

تعطیلات تابستانی در اسپانیا از اواخر ماه جولای آغاز شده و تا اواسط سپتامبر ادامه می‌یابد.

 

آیا در تعطیلات آخر سال تحصیلی، دانشگاه محل اقامت در اختیار دانشجو قرار می‌دهد؟

در صورت درخواست دانشجو در مدت تعطیلات آخر سال تحصیلی محل اقامت در اختیار دانشجو قرار می‌گیرد.

بیمه تحصیلی و درمانی دانشجو در اسپانیا

ثبت‌نام در دانشگاه سبب می‌شود که حدود ۳۰ درصد هزینه های درمانی دانشجو تحت پوشش قرار گیرد. اما برای داشتن بیمه تکمیلی ماهیانه ۶۰-۱۰۰ یورو باید پرداخت شود.

اخذ ویزا برای والدین دانشجو

سه ماه بعد از ثبت‌نام در دانشگاه به دانشجو کارت اقامت دانشجویی تعلق می‌‌گیرد که می‌تواند به وسیله‌ی آن برای ویزای اقوام درجه یک شامل پدر و مادر و همسر و فرزند اقدام کند.

شرایط کار کردن دانشجو در طی تعطیلات دانشگاه

پس اخذ کارت اقامت اروپا (اسپانیا)، دانشجو در هر زمان از سال می‌تواند به مدت ۲ الی ۳ روز در هفته به صورت پاره وقت کار کند.

مدت و هزینه‌ی دوره‌‎های زبان آموزی اسپانیا

دوره‌ های زبان به صورت دوره‌های فشرده نیمه فشرده و دوره‌های بعد ازظهر می‌باشد و ماهیانه حداقل ۲۰۰ یورو و حداکثر ۷۰۰ یورو هزینه دارد.

ویزای -تحصیلی-اسپانیا

آب و هوای اسپانیا

کشور اسپانیا دارای آب و هوای مناسبی است و زمستان‌ها و تابستان‌های نسبتا معتدلی دارد. حد متوسط درجه حرارت هوا در شهر بارسلون و مادرید در تابستان ۲۴ و زمستان ۸ درجه سانتیگراد است.

محدودیت سنی برای تحصیل

برای تحصیل محدودیت سنی وجود ندارد. آنچه که بیشتر از سن  اهمیت دارد کاری است که فرد از زمان اتمام تحصیل و یا در حین تحصیل انجام می‌دهد.

عزیمت دانشجوی متاهل به همراه همسرش

پس از اخذ کارت اقامت، امکان اقدام برای انتقال همسر دانشجو به اسپانیا وجود دارد که در حدود ۶-۷ ماه به طول می‌انجامد.

آیا ویزای دانشجویی اسپانیا برای چند بار ورود و خروج است؟

ویزای شینگن دانشجویی محدودیت ندارد و برای چند بار ورود و خروج صادر می‌شود.

call-us

 

منبع